Cepts asaris sviestā 0
Recepti iesaka šefpavārs Kristaps Žilinskis.
Sastāvdaļas
Asaris, brokolis, burkāni, mini kukurūza, ziedkāposts, piens, sīpoli, ķiploķi, timiāns, rozmarīns, garšaugi, polenta (kukurūzas milti), cietais siers, olas, saldais krējums, baltvīns
Gatavošana.
Sarkanā asara fileju apcep pannā sviestā (ar ādu uz leju, lai iegūtu kraukšķīgu zivs ādu), apber ar sāli un liek krāsnī 180 grādu temperatūrā uz sešām minūtēm.
Garšaugu polentai – uz litru piena ņem 250 g polentas, pievieno sāli, piparus, sablenderētus zaļumus. Lēni silda, lai sabiezē pakāpeniski, beigās pievieno nedaudz cietā siera. Izklāj uz paplātes, lai atdziest.
Dārzeņus sablenderē un traukā atdzesē ledus ūdenī.
Baltvīna saldējumam – apcep sīpolus, ķiplokus, uzber sāli, piparus, cep, līdz iegūst zeltainu nokrāsu, pievieno timiānu, rozmarīnu, pārlej ar baltvīnu un nedaudz reducē. Kad baltvīns reducējies pilnībā, pielej 500 ml piena, tikpat daudz saldā krējuma, sablenderē.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, tievā strūklā pārlej olu dzeltenumus ar savārīto masu un applaucē olu dzeltenumus.
Liek lēzenā traukā, ievieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot.