Foto-Valdis Semjonovs

Cepti teļa vaigi ar dažādiem biezeņiem 0

Kā gatavot?

Pareizi pagatavoti teļa vaigi garšo debešķīgi. Lai gaļa sanāktu mīksta un sulīga, teļa vaigus uz lēnas uguns cep aptuveni 6 stundas. Vaigiem uzbārsta sāli un piparus, aprauj uz ļoti karstas pannas, lai veidotos brūna garoziņa. Tad liek cepamtraukā, pievieno nedaudz tauku (bez tiem var arī iztikt, jo vaigi ir trekni), buljonu vai ūdeni, selerijas kātus, burkānus, sīpolus un ķiplokus. Uzliek vāku vai pārsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā. Pēc 6 stundām izslēdz cepeškrāsni un vēl 3 stundas ļauj gaļai sutināties. Vaigi sanāk tik mīksti, ka jau līdzinās pastētei.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
Lasīt citas ziņas

Pasniedz ar kartupeļu biezeni un sakņu biezeni, kas gatavots no selerijām, pastinakiem un burkāniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.