Cepti kolrābji ar sieru 0
Kā gatavot?
Kolrābjus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Tās 5 minūtes patur aukstā ūdenī, pēc tam nokāš un 2 – 3 minūtes blanšē verdošā ūdenī (tad ēdiens sanāk maigāks). Saldo krējumu ielej bļodā, pievieno maltas melnās sinepes (ja nav pieejamas, var izmantot parastās sinepes no burciņas, tikai tad jāpievieno vesela tējkarote), sāli, piparus un smalki sarīvētu cieto sieru. Izmaisa. Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, kārto kolrābju šķēlītes un ik pāris kārtām pārlej saldā krējuma mērcīti. Liek cepties +180 °C aptuveni 40 – 50 minūtes (viss atkarīgs, cik smalki sagriezts kolrābis un cik mīksts un sulīgs tas ir – cietāks jācep ilgāk). Ar nazi iedur: ja mīksts, tas nozīmē, ka gatavs. Blanšēšanas dēļ sanāk izcili maigs, sulīgs un gards sacepums ar pikantu akcentiņu, ko dod sinepes. Vislabāk garšo, kamēr silts. Var pārkaisīt ar svaigu majorānu, ja tāds vēl pieejams.