Cepti ķirbji ar lēcām un sieru 0
Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 4 miniķirbīši
• Timiāns
• Ķiploks
• Sāls
• Olīveļļa
Pildījumam
• 160 g siera Talsu zaļais ritulis
• 1 sīpols
• 100 g lēcu
• 200 g tomātu
• 50 g spinātu
• Timiāna zariņš
• Ķiploks
• Sviests
• Sāls
• Pipari
Pagatavošana.
Ķirbjiem nogriež cepurīti un izņem sēklotni, apslaka ar olīveļļu. Katrā ķirbī ieliek ķiploka daiviņu, timiāna zariņu un ieber mazliet piparu un sāls. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
Pildījumam sviestā apcep sagrieztu sīpolu, pievieno tomātus un lēcas, izkarsē. Pieber ķiplokus un spinātus, izkarsē. Iemaisa sagrieztu sieru. Masu pilda ķirbīšos. Karsē cepeškrāsnī piecas minūtes.
Kārto uz šķīvja un dekorē.