Polentas kartupeļi
Polentas kartupeļi
Publicitātes attēls

Cepti kartupeļi ar polentu 0

Pretēji plaši izplatītam mītam par kartupeļu kaitīgumu gribētu atgādināt – kartupeļus drīkst un vajag ēst, tie satur daudz vērtīgu uzturvielu – gan olbaltumvielas, gan C un B6 vitamīnus, kāliju un magniju, skaidro “Rimi” veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Tikai vienmēr jāpatur prātā apēsto produktu daudzums un ēšanai piemērots laiks. Ja grasāties iet gulēt vai laiskoties dīvānā, kartupeļi nebūs labākā izvēle, bet pirms fiziskām aktivitātēm vai pastaigas tie nekādu ļaunumu nenodarīs.

Gardēde Signe Meirāne iesaka izmēģināt neierastu veidu, kā kartupeļus pagatavot kopā ar kukurūzas putraimiem jeb polentu.

Polentas kartupeļi

Gatavošanas laiks: 1 h

Sastāvdaļas 4 porcijām:

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļi, sagriezti ceturtdaļās – 1 kg
Jūras sāls – 1 ēdamk. un šķipsna (pēc garšas) cepšanai
Vīnogu kauliņu eļļa – 40 ml
Polenta (kukurūzas putraimi) – 50 g
Smalki sakapātas rozmarīna lapiņas – 1 tējk.
Timiāna lapiņas – 1,5 tējk.
Svaigi malti melnie pipari

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti sāls, liek iekšā kartupeļus un vāra 10 minūtes.

Nokāš un ieber sietā, kuru liek uz katla, turpinot to karsēt, lai kartupeļi virs tvaika pažūst.

Sakarsē krāsni līdz 200ºC.

Kartupeļus liek pannā, pielej eļļu un samaisa.

Pārkaisa ar polentu, garšaugiem, sāli un pipariem un cep 30–40 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

Pasniedz uzreiz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.