Cepti kartupeļi ar polentu 0
Pretēji plaši izplatītam mītam par kartupeļu kaitīgumu gribētu atgādināt – kartupeļus drīkst un vajag ēst, tie satur daudz vērtīgu uzturvielu – gan olbaltumvielas, gan C un B6 vitamīnus, kāliju un magniju, skaidro “Rimi” veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.
Tikai vienmēr jāpatur prātā apēsto produktu daudzums un ēšanai piemērots laiks. Ja grasāties iet gulēt vai laiskoties dīvānā, kartupeļi nebūs labākā izvēle, bet pirms fiziskām aktivitātēm vai pastaigas tie nekādu ļaunumu nenodarīs.
Gardēde Signe Meirāne iesaka izmēģināt neierastu veidu, kā kartupeļus pagatavot kopā ar kukurūzas putraimiem jeb polentu.
Polentas kartupeļi
Gatavošanas laiks: 1 h
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Kartupeļi, sagriezti ceturtdaļās – 1 kg
Jūras sāls – 1 ēdamk. un šķipsna (pēc garšas) cepšanai
Vīnogu kauliņu eļļa – 40 ml
Polenta (kukurūzas putraimi) – 50 g
Smalki sakapātas rozmarīna lapiņas – 1 tējk.
Timiāna lapiņas – 1,5 tējk.
Svaigi malti melnie pipari
Katlā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti sāls, liek iekšā kartupeļus un vāra 10 minūtes.
Nokāš un ieber sietā, kuru liek uz katla, turpinot to karsēt, lai kartupeļi virs tvaika pažūst.
Sakarsē krāsni līdz 200ºC.
Kartupeļus liek pannā, pielej eļļu un samaisa.
Pārkaisa ar polentu, garšaugiem, sāli un pipariem un cep 30–40 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
Pasniedz uzreiz.