Cepti kartupeļi ar desu “Stipendijas diena” 0
Kas gan var būt vēl gardāks un, iespējams, nostaļģiskāks par vecajiem, labajiem ceptajiem kartupeļiem ar desu (vai bez)?! Iespējams, smalkās receptēs iegrimušie jau būs tik vienkāršas lietas aizmirsuši, tāpēc izmantojam iespēju atgādināt.
Pagatavošana
Kartupeļus notīra, sagriež salmiņos.
Pannu sakarsē, uzlej augu eļļu.
Uz sakarsētas pannas liek kartupeļus un apcep uz lielas uguns, katras 2 minūtes samaisot. Cep 10-15 minūtes.
Kad kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni, uguni samazina un uzliek pannai vāku.
Sasmalcina sīpolu un desu.
Liek sīpolus un desu uz kartupeļiem un atkal uzliek vāku.
Cep uz vidējas uguns, maisot katras 3-4 minūtes, 15 minūtes līdz pilnīgai gatavībai.
Kad kartupeļi pilnīgi gatavi, pārkaisa tos ar sagrieztiem zaļumiem un pieliek sāli.