Foto – Aija Geida

Cepti baklažāni – neparasti garda uzkoda 0

Sastāvdaļas
• Baklažāns
• 120 ml majonēzes
• 100 g rupjmaizes rīvmaizes

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež 6–7 mm biezās šķēlēs. Katru šķēli no abām pusēm apziež ar majonēzi. Uz šķīvja izber rīvmaizi un rūpīgi apviļā šķēli no abām pusēm. Kārto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

UZZIŅA
Svaigam un sulīgam baklažānam ir vienmērīga krāsa, tas ir bez plankumiem, kātiņš ir zaļš, nevis brūns. Apvītis kātiņš liecina, ka baklažāns mērojis garu ceļu un ilgi stāvējis noliktavā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.