Cepti āboli ar pikantu siera pildījumu. Saimniecības “Daniņi” recepte 1
4 vidēji lieli skābi āboli, citronu sula, 200 g siera, 3 olas, 3 ēdamkarotes saldā krējuma, 3 ēdamkarotes piena, sāls, baltie pipari, sarīvēts muskatrieksts, 1 ēdamkarote cukura, 2 ēdamkarotes baltvīna, 1 ēdamkarote sviesta.
Ābolam nogriež cepurīti pie kātiņa, izņem serdi un nedaudz mīkstuma. Ābola iekšpusi apslaka ar citrona sulu. Augļa mīkstumu sagriež mazos kubiņos, apslaka ar citrona sulu, lai tie nekļūtu brūni. Ābola kubiņus samaisa ar mazos kubiņos sagriezto sieru un iepilda ābolā.
Olas sakuļ ar putukrējumu un pienu, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Šo masu pilda ābolos. Pēc tam uzliek cepurītes, apziež ar cukurūdeni, ābolus ieliek ar sviestu ieziestā karstumizturīgā formā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes 180 °C temperatūrā. Ēd karstus desertā.
Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”