Ceptas reņģes tomātu un burkānu mērcē 0
Sastāvdaļas
• 1 kg svaigu reņģu
• milti
• sāls
• eļļa
Marinādei
• 0,5 l tomātu mērces
• 1 glāze ūdens
• 1 burkāns
• 1 sīpols
• 1 lauru lapa
• malti melnie pipari
• cukurs
• sāls
Pagatavošana
Reņģes izķidā, nomazgā, liek bļodā un apsāla.
Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā.
Tad pievieno ūdeni, lauru lapu, cukuru, melnos piparus un turpina sautēt kādas 15 minūtes.
Pieliek tomātu mērci un mirkli pasautē kopā ar pārējām marinādes sastāvdaļām, līdz burkāni mīksti.
Sagatavotās reņģes apviļā miltos, kam pievienots sāls un malti melnie pipari, un cep uz pannas eļļā no abām pusēm.
Kad zivis saceptas, traukā ielej nedaudz tomātu un burkānu mērces un kārto reņģes.
Tā liek kārtu kārtām, līdz zivis un mērce beigusies. Pēdējā kārtā jābūt mērcei.