Ceptas reņģes marinādē. Vienkārši un gardi 3
Kad sāk mākt izsalkums, parasti pārrunājam, ko labprāt uzēstu. Kāds piemin karbonādi, cits kartupeļus ar biezpienu un siļķi, bieži tiek piesauktas arī ceptas un marinētas reņģītes. Lūk, kā marinētas reņģes gatavo kolēģe Inta Vilcāne. Ņem vienu kilogramu reņģu, iztīra, apber ar sāli un patur kādu stundu. Pa to laiku vāra marinādi. Litram jeb 4 glāzēm ūdens pievieno 1 lauru lapu, 5 smaržīgos piparus, 5 melnos piparus, 10 ēdamkarotes cukura, 18 ēdamkarotes 9% galda etiķa un 3 lielus sagrieztus sīpolus. Vāra aptuveni 2 minūtes, raugoties, lai sīpoli nekļūtu mīksti. Iztīrītās reņģes apvārta miltos un izcep. Kad reņģes un marināde atdzisušas, marinādi lej uz reņģēm.