Ceptas pīles salāti ar aveņu mērci 0
(4 personām)
Bietes ietin folijā, uzkaisa sāli un piparus, rozmarīnu un ķiplokus. Cep +170 °C divas stundas.
Pīles krūtiņai uzkaisa sāli un piparus, liek uz pannas ar ādu uz leju un cep, kamēr ādiņa kraukšķīga, tad apgriež otrādi. Turpina cept cepeškrāsnī +170 °C līdz gatavībai (5–6 minūtes).
Blenderī liek avenes, pūdercukuru, 20 g olīveļļas, aveņu etiķi un sablendē, pēc tam izberž caur sietu.
Uz šķīvja kārto bietes, plāni sagrieztu pīli, uzlej aveņu mērci, rotā ar rukolu, ciedru riekstiem un kresēm.
Ēdienu piedāvā restorāna “Neiburgs” šefpavārs TOMASS GODIŅŠ