Ceptas olas putu ligzdiņās – gardas brokastis 0

Fantastiski maigas un gardas brokastis visai ģimenei. Olu skaits receptē atkarīgs no tā, cik cilvēkiem šis ēdiens tiks gatavots. Katrai porcijai vajadzīga viena ola.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 4 olas, 1/4 tējkarote sāls, 1/2 glāze rīvēta siera (vidēji ciets, viegli kūstošs siers, piemēram, mocarella ar parmezānu).

Pagatavošana.

Ļoti uzmanīgi olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Katru dzeltenumu ieliek atsevišķā trauciņā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olu baltumus kopā ar sāli sakuļ stingrās putās. Lai baltumi kārtīgi sakultos, tajos nedrīkst būt dzeltenumu kriksīšu, bet traukiem un miksera lāpstiņām jābūt pilnīgi sausām. Labāk saputot istabas temperatūras baltumus.

Sieru sarīvē un uzmanīgi izlīdzina baltumiem pa visu virsmu.

Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, foliju vai speciālu silikona paliktnīti cepšanai. Virsū liek sakultos baltumus ar sieru ligzdas veidā.

Vidū katrai “ligzdiņai” liek pa vienam olas dzeltenumam.

Cep 230 grādu karstumā apmēram 6 minūtes.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.