Ceptas olas putu ligzdiņās – gardas brokastis 0
Fantastiski maigas un gardas brokastis visai ģimenei. Olu skaits receptē atkarīgs no tā, cik cilvēkiem šis ēdiens tiks gatavots. Katrai porcijai vajadzīga viena ola.
Sastāvdaļas – 4 olas, 1/4 tējkarote sāls, 1/2 glāze rīvēta siera (vidēji ciets, viegli kūstošs siers, piemēram, mocarella ar parmezānu).
Pagatavošana.
Ļoti uzmanīgi olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Katru dzeltenumu ieliek atsevišķā trauciņā.
Olu baltumus kopā ar sāli sakuļ stingrās putās. Lai baltumi kārtīgi sakultos, tajos nedrīkst būt dzeltenumu kriksīšu, bet traukiem un miksera lāpstiņām jābūt pilnīgi sausām. Labāk saputot istabas temperatūras baltumus.
Sieru sarīvē un uzmanīgi izlīdzina baltumiem pa visu virsmu.
Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, foliju vai speciālu silikona paliktnīti cepšanai. Virsū liek sakultos baltumus ar sieru ligzdas veidā.
Vidū katrai “ligzdiņai” liek pa vienam olas dzeltenumam.
Cep 230 grādu karstumā apmēram 6 minūtes.
Labu apetīti!