Foto-Shutterstock

Ceptas garneles “Sveiciens no Taizemes” 0

Sastāvdaļas – 500 g garneļu, 20 ml sojas mērces, 1 puravs, 50 g sviesta, 50 ml olīveļļas, pusīte ķiploka (vairākas daiviņas), 50 g diļļu, 50 g pētersīļu, malti melnie pipari pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Izvēlas lielas garneles. Tās atsaldē, izloba un kārtīgi nospiež lieko šķidrumu.

Garneles pārlej ar sojas mērci, uzkaisa melnos piparus un ļauj ievilkties visam uz kādu pusstundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr garneles marinējas, smalkos riņķos sagriež puravu, sasmalcina visus zaļumus un ķiploku.

Sakarsētā pannā ielej olīveļļu un pievieno sviestu.

Karstā eļļā liek ķiploku un puravu, viegli apcep. Pēc vēlmēm var vēl pievienot čili piparu un ingveru, ja kādam garšo asāki ēdieni.

Pēc tam pannā pievieno iemarinētās garneles, pārlej vēl ar sojas mērci un apmēram 5 minūšu laikā apcep. Ilgāk turēt garneles nevajag, citādi tās kļūs kā gumija.

Uzkaisa smalki sagrieztus zaļumus un visu vēl pasautē 2 minūtes.

Garneles pasniedz galdā kopā ar mērcīti, kura palika pāri uz pannas pēc cepšanas. Mērcīti var izslaucīt ar franču bageti. Ļoti garšīgi!

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.