Foto-Shutterstock

Ceptas garneles “Sveiciens no Taizemes” 0

Sastāvdaļas – 500 g garneļu, 20 ml sojas mērces, 1 puravs, 50 g sviesta, 50 ml olīveļļas, pusīte ķiploka (vairākas daiviņas), 50 g diļļu, 50 g pētersīļu, malti melnie pipari pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Ko ēst, lai ātrāk zaudētu svaru: 6 produkti, kurus savā ēdienkartē iesaka iekļaut uztura speciālisti
Lasīt citas ziņas

Izvēlas lielas garneles. Tās atsaldē, izloba un kārtīgi nospiež lieko šķidrumu.

Garneles pārlej ar sojas mērci, uzkaisa melnos piparus un ļauj ievilkties visam uz kādu pusstundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr garneles marinējas, smalkos riņķos sagriež puravu, sasmalcina visus zaļumus un ķiploku.

Sakarsētā pannā ielej olīveļļu un pievieno sviestu.

Karstā eļļā liek ķiploku un puravu, viegli apcep. Pēc vēlmēm var vēl pievienot čili piparu un ingveru, ja kādam garšo asāki ēdieni.

Pēc tam pannā pievieno iemarinētās garneles, pārlej vēl ar sojas mērci un apmēram 5 minūšu laikā apcep. Ilgāk turēt garneles nevajag, citādi tās kļūs kā gumija.

Uzkaisa smalki sagrieztus zaļumus un visu vēl pasautē 2 minūtes.

Garneles pasniedz galdā kopā ar mērcīti, kura palika pāri uz pannas pēc cepšanas. Mērcīti var izslaucīt ar franču bageti. Ļoti garšīgi!

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.