Cepta siļķe krējuma un sīpolu mērcē ar kartupeļiem un biezpienu 7
Sastāvdaļas
• sālīta siļķe
• saldais krējums
• sīpoli
• kartupeļi
• dilles
• marinēti gurķi
• biezpiens
• skābais krējums
Panēšanai
• milti
• ola
Pagatavošana.
Iztīrītu sālītu siļķi divas trīs stundas mērcē pienā vai ūdenī, tad atdala fileju. Pienā izmērcēto fileju panē miltos un olā un cep eļļā uz mēreni sakarsētas pannas. Uz atsevišķas pannas nelielā taukvielu daudzumā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus, pievieno siļķei otrajā pannā un pārlej saldo krējumu. Mazliet pakarsē, un – siļķe gatava. To liek uz šķīvja, pievieno dillēs apviļātu vārītu kartupeli, biezpienu ar skābo krējumu un ripiņās sagrieztus mājās marinētus gurķīšus.