Cepta siera kūka. Līvānu saimnieces recepte 0
Gatavojusi Daiga Hohlova no Līvāniem
Sastāvdaļas pamatnei
• 200 g sviesta
• 1,5 glāzes cukura
• 1,5 glāzes miltu
Siera masai
• 400 g Smiltenes pienotavas krēmsiera
• 2 olas
• 1,5 glāzes cukura
• 5 ēdamkarotes skābā krējuma
• 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
• 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
Vispirms gatavo pamatni. Visas sastāvdaļas mīca vienā masā tik ilgi, kamēr mīkla nelīp pie rokām. Kūkas veidni ieziež ar sviestu un izklāj mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C 15 minūtes.
Kamēr pamatne cepas, gatavo siera masu. Visas sastāvdaļas puto ar mikseri, līdz masa kļuvusi viendabīga. Tad siera masu klāj uz izceptās pamatnes un turpina cept vēl 45 minūtes.
Kad kūka gatava, atdzesē un dekorē. Pasniedz ar svaigām ogām vai ogu mērci.