Foto – Dainis Bušmanis

Cepta pīles krūtiņa ar kastaņu biezeni un karamelizētiem sarkanajiem kāpostiem 0

Sastāvdaļas: (4 personām) 4 pīles krūtiņas, sāls, pipari, 2 apelsīni, garšvielas (kanēlis, anīss, kardamons, krustnagliņas), rozmarīns, timiāns, eļļa, 3 sīpoli, 3 ķiploka daiviņas, 400 g kastaņu, 150 g saldā krējuma, 50 g sviesta, 1 sarkanais kāposts, 250 g cukura, 50 g balzamiko etiķa, 2 kanēļa standziņas, 150 g sarkanvīna, 100 g smiltsērkšķu, 50 g baltvīna, 50 g melnā balzama, čili.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
Pārbaudām? Pasaulē īsākais IQ tests sastāv tikai no trīs jautājumiem, taču 80% cilvēku tajā izgāžas
“Solījāt taču līdz uzvarai? Tramps piezvanīja?” Iedzīvotāja neizpratnē par Ukrainas karogu pazušanu Rīgas sabiedriskajā transportā
Veselam
Kas notiek ar jūsu organismu, ja pārstājat nodarboties ar seksu?
Lasīt citas ziņas

Pīles krūtiņām iegriež ādu, iemarinē sālī, piparos, timiānā, rozmarīnā, citās garšvielās, viena apelsīna miziņā un eļļā. No abām pusēm apcep, pēc tam 9 min karsē cepeškrāsnī (210 grādos). Eļļā apcep sagrieztu sīpolu, ķiploku, pievieno vārītus kastaņus, baltvīnu, sāli, piparus. Silda, līdz baltvīns iztvaikojis. Pievieno saldo krējumu, sviestu. Sablenderē, izberž caur sietu. Lielā pannā izkausē cukuru, līdz sabrūnē, pievieno kanēļa standziņas, smalki sagrieztu sarkano kāpostu, pasautē. Pievieno balzamiko, sarkanvīnu, apelsīnu miziņu un sulu. Sautē 1,5 stundas. Sīpolu gredzenus apcep uz grilpannas, iemarinē sāls, piparu, cukura un balzamiko etiķa mērcē. Izkausē cukuru, līdz kļūst brūns, pievieno smiltsērkšķus, baltvīnu, čili un melno balzamu. Vāra 20 min. Sablenderē, izberž caur sietu. Visu glīti liek uz šķīvjiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.