Cepta forele ar jaunajiem kartupelīšiem 0
Jauno kartupeļu sezona ir lielisks brīdis, lai sevi palutinātu ar maigiem un garšīgiem ēdieniem. Turklāt nedrīkst aizmirst par kartupeļu veselīgajām īpašībām.
Kartupeļos ir milzum daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu: vitamīni С, В,, В2, В6, РР, D, K5, folijskābe, karotīns, polisaharīdi, pektīns, kālijs, dzelzs, magnijs, fosfors, niķelis, jods, kobalts. Tas viss cilvēkam nepieciešams, lai justos jauns un mundrs – tātad arī skaists!
Forele ar jaunajiem kartupeļiem
Nepieciešams
1 kg zivs
3 ēdamkarotes augu eļļas
1/2 ēdamkarote miltu
1 kg jauno kartupelīšu
1/3 glāze krējuma
Pētersīļi, dilles vai citi zaļumi
Lapu salāti
Sāls, pipari pēc garšas
Citrons, olīvas
Pagatavošana
Zivi izķidā, kārtīgi izmazgā, nosusina tīrā audumā, apsāla un panē miltos.
Kārtīgi sakarsē eļļu, liek uz tās zivi, apcep.
Pusgatavo zivi liek cepeškrāsnī un cep, līdz gatava.
Notīrītus jaunos kartupeļus vāra sālsūdenī, līdz pa pusei gatavi.
Ūdeni nolej, pārkaisa kartupeļiem sasmalcinātus zaļumus, pārlej krējumu un uz lēnas uguns sautē līdz gatavībai.
Liek zivi bļodā, tai apkārt izvieto kartupeļus, olīvas, citrona šķēlītes, rotā ar salātlapām.
Ieteikums!
Šai receptei vislabāk izvēlēties sīkus kartupelīšus un tos nepārvārīt.