Cepšanas laikā krāsnī kaut kas izlijis? Izmanto šo triku, lai ātri apturētu dūmošanu! 0
Droši vien katra saimniece kaut reizi piedzīvojusi situāciju, kad cepot kaut ko cepeškrāsnī, ēdiens nopil, uzlīst vai uzbirst uz krāsns pamatnes vai restes.
It kā nekas īpašs – krāsni taču pēc tam varēs izmazgāt, bet nepatīkamais apstāklis, kas pavada šo ķibeli – no cepamtrauka izmukušais ēdiens sāk degt, līdz tas pārvēršas par oglēm, un piesmirdina visu jūsu māju.
Arī tūlīt pat pēc negadījuma izslēdzot krāsni, tā turpina ar inerci karsēt un dedzināt izlijušo vai izbirušo ēdienu. Turklāt, ko tad iesākt ar puscepto kūku vai cepeti?
Kā nejauko dūmošanu apturēt?
Talkā jāņem brīnišķīgais palīgs gan kulinārijā, gan mājsaimniecībā – dzeramā soda. Līdz ko krāsnī kaut kas iztecējis un sācis dūmot, uz minūti izņemiet ēdienu no krāsns. Apkaisiet piedegušo vietu ar sodu.
Dariet to piesardzīgi – neapdedziniet rokas! Tūlīt manīsiet, ka dūmošana mitējusies. Ielieciet ēdienu atpakaļ cepeškrāsnī un turpiniet to cept kā paredzēts.