Cepeškrāsnī gatavoti pildīti tomāti ar skābo krējumu un zaļumiem 0
Šī pusdienu vai vakariņu recepte varētu likties sarežģīti pagatavojama, taču šis priekšstats ir ļoti maldīgs. Patiesībā šis ir ļoti garšīgs, sātīgs un viegli pagatavojams ēdiens, turklāt netradicionālās garšās! Cepeškrāsnī cepti tomāti ir patiešām vien ko vērts!
Sastāvdaļas:
• Tomāti – 7 gab.
• Liellopa maltā gaļa – 300 grami
• Sīpols – 1 gab.
• Sāls – pēc garšas
• Cukurs – 1 tējkarote
• Ķiploks – 1 daiviņa
• Melni maltie pipari – pēc garšas
• Pesto mērce – 1 tējkarote
• Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
• Zaļumi (dilles, pētersīļi) – pēc garšas
• Cietais siers – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Nomizo sīpolu un ķiploku – sasmalcina ļoti smalki. Var izmantot arī blenderi! Pievieno sasmalcināto masu maltajai gaļai. Turpat arī pievieno pesto mērci, cukuru, sāli un piparus. Visu kārtīgi sajauc!
2. Katrā tomātā izveido divus dziļus, paralēlus iegriezumus – tā, lai nepārgrieztu tomātu uz pusēm, bet apakšējā daļa paliktu nesagriezta.
3. Tomātu iegriezumu vietās sapilda maltās gaļas masu un liek tomātus cepamajā traukā, kurā pirms tam mazliet ielieta eļļa un trauks ietaukots. Formā var pievienot arī nedaudz ūdens.
4. Liek gatavoties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 °С. Gatavo vidēji 45 minūtes.
5. Pirms pasniegšanas sarīvē sieru un pārkaisa karstam ēdienam, tāpat – sasmalcina zaļumus (dilles, pētersīļus) un pārkaisa. Pasniedz ar skābo krējumu.
Labu apetīti!