Foto: Tomo Jesenicnik/Shutterstock

Cepeškrāsnī cepts ķirbis ar saldo pildījumu 0

Sastāvdaļas
• 1 neliels ķirbis

Pildījumam
• 2 glāzes novārītu irdenu rīsu
• 1 glāze žāvētu augļu
• 1 glāze cukura
• 100 g sviesta
• 4 olas
• ķirbja sēklas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi nomazgā, atgriež cepuri, izņem mīkstumu, izlasa sēklas, izloba kodolus un apgrauzdē. Sviestu, cukuru un olu dzeltenumus saputo, iemaisa novārītus rīsus, nomazgātas un nosusinātas rozīnes vai citus žāvētos augļus, apgrauzdētās ķirbja sēklas un saputotus olu baltumus. Pildījumu liek ķirbī.

Ķirbi novieto uz plāts un sakarsētā cepeškrāsnī cep, līdz ķirbja ārējā mala mīksta (to pārbauda iedurot). Pasniedz karstu vai atdzesētu. Izceptā ķirbja plānā koksnainā miza veido it kā čaulu – trauku, no kuras ēdienu izņem ar karoti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Īpaši gardi ir riekstu ķirbju grupai piederīgās šķirnes ‘Delicata’ un ‘Sweet Potato’.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.