Cepeškrāsnī cepti pildītie kartupeļi ar siera cepurīti 10
Signe Mengote, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas – 6 vidēja lieluma kartupeļi, 1 vistas fileja (~250 g), 300 g cauraudzīša (lai ir arī kāds treknums pa vidu), 1 burkāns, 2 vidēja lieluma sīpoli, 200 g saldā krējuma, 200 g labi kūstoša siera, garšvielas kartupeļiem, 80 g sviesta.
Salātiem – 4 lielas saujas rukolas, 4 lielas saujas jaukto salātu lapas, 1,5 apelsīni, 1/3 citrona, 2 ēdamkarotes medus, 2 ēdamkarotes sinepju, šķipsna citronpiparu, šķipsna sāls, 3 saujas jauktu riekstu.
Pagatavošana.
Kartupeļus kārtīgi noberž tīrus, bet mizu atstāj. Pārgriež gareniski uz pusēm, katru pusi apziež ar mīkstu sviestu un kārto uz pannas, kurā ieklāta ar sviestu ieziesta folija vai silikona paklājs. Pārkaisa ar garšvielām un liek cepties uz 30 minūtēm vidējā cepeškrāsns nodalījumā 190 grādos ventilatora režīmā (ja parastajā, tad no augšas un apakšas 200 grādos).
Smalki sagriež sīpolus, sarīvē burkānus un cep, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno smalki sagrieztu vistas fileju un cauraudzīti, cep, līdz vistas gaļa ir gatava.
Kartupeļus atdzesē un izgrebj tiem vidiņu, atstājot apmēram 0,5 cm maliņu. Pilda ar sagatavoto gaļu. Liek cepeškrāsnī, lai turpina cepties vēl 15 minūtes.
Sarīvē sieru, to sajauc ar saldo krējumu, pievieno garšvielas. Sieru ar krējumu liek virsū katrai kartupeļu pusītei. Ja paliek pāri mazliet saldā krējuma, to lej pāri kartupeļiem un liek tos cepties vēl sešas minūtes.
Salāti. Sajauc medu, sinepes, sāli, sulu no puses apelsīna un trešdaļas citrona, pievieno citronpiparus. Bļodā liek salātu lapas, nomizotu, gabaliņos sagrieztu apelsīnu un sasmalcinātus riekstus, tad to visu pārlej ar sagatavoto mērci un samaisa. Pasniedzot var pievienot pāris dzērveņu.