Cepeškrāsnī cepta zaļā omlete 0
Sastāvdaļas – 8 olas, 300 g spinātu, 150 ml saldā krējuma (10%), 6–8 šķēlītes kviešu maizes, sviests, sauja koriandra lapu, saldās paprikas pulveris, sāls, malti melnie pipari.
Pagatavošana.
Uz pannas sviestā apcep spinātus apmēram 3 minūtes. Nedaudz atdzesē, tad sasmalcina.
Maizei nogriež garozas, mīkstumu sagriež nelielos kubiciņos.
Bļodā ar dakšiņu sakuļ olas un saldo krējumu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un saldo papriku. Samaisa kopā ar spinātiem.
Olu kulteni uzlej uz maizes un atstāj uz 10–15 minūtēm, maizītei ir jāiesūc daļa šķidruma.
Cepamo trauku iesmērē ar sviestu, formā lej olu un maizes kulteni.
Cep 180 grādu karstumā 15 minūtes. Nedaudz ļauj atdzist.
Pasniedz siltu, pārkaisot ar sasmalcinātu koriandru.