Cepeša salāti 0
Sastāvdaļas
• 300–400 g cūkas kakla karbonādes
• 4 marinēti gurķīši
• 2 vidēji lieli kartupeļi
• 1 sarkanais sīpols
• 1 vārīta ola
Salātu mērcei:
• krējums, majonēze
• graudu sinepes
• pētersīļi, loki
• kaperi
• sāls, pipari
Marinādei:
• Dižonas sinepes ar graudiem
• terijaki mērce
• svaigs čili
• medus
• timiāns
• sāls, pipari
Pagatavošana
Gaļu iemarinē un kādas 8 stundas (vai nakti) notur ledusskapī. Tad cep cepeškrāsnī 140 °C aptuveni divas stundas.
Atdzesē un sagriež kubiņos vai stienīšos.
Marinētos gurķīšus un sīpolu sagriež salmiņos. Kartupeļus izvāra ar visu mizu, atdzesē un sagriež salmiņos. Olu sakapā.
Visas salātu sastāvdaļas liek traukā, pievieno krējuma un majonēzes mērci un samaisa.