Foto-Anda Krauze

Cepelīni ar maltu gaļu vai biezpienu 0

Sastāvdaļas: 1,5 kg kartupeļu,
 350 g liellopu gaļas,
 80 – 100 g speķa,
 1 sīpols,
 melnie maltie pipari,
 sāls,
 sviests.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kā gatavot?

TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Pusi kartupeļu nomizo un sarīvē zaļus, otru pusi izvāra ar visu mizu, notīra un arī sarīvē. Pēc tam saliek kopā, labi sajauc un pieber sāli. Vārītu vai ceptu gaļu smalki sagriež, pieliek sagrieztu, mazliet apceptu sīpolu, pildījumam pieber sāli un melnos maltos piparus. No kartupeļu masas veido garenas kotletes, piepildot tās ar sagatavoto pildījumu (tam var izmantot arī biezpienu). Kotletes uzmanīgi liek verdošā ūdenī, kam piebērts mazliet sāls. Cepelīnus pasniedz ar sīpolu un saldā krējuma mērci vai ar kubveidā vai strēmelītēs sagrieztiem, ceptiem speķa gabaliņiem.

 

Gatavoja Rīgas lietuviešu vidusskolas direktore Aldona Treija

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.