Kāposti 8
Kāposti ir veselīgāki, ja tie ir viegli tvaicēti, jo tādējādi tajos aktivizējas vielas, kas palīdz regulēt vielmaiņu.
Jāatceras gan, ka visiem dārzeņiem augstāka temperatūra, ilgāks gatavošanas laiks un lielāks ūdens daudzums izraisa vairāk barības vielu zudumu, tāpēc gatavojot jācenšas nepārspīlēt. Ūdenī šķīstošie vitamīni (C un daudzi B vitamīni) ir visnestabilākās uzturvielas, gatavojot ēdienu, jo tie izskalojas no dārzeņiem gatavošanas ūdenī. Tāpēc izvairieties no to mērcēšanas ūdenī, gatavošanas laikā izmantojiet vismazāko iespējamo ūdens daudzumu un izmantojiet, piemēram, tvaicēšanu vai grilēšanu. Turklāt, ja jums ir palicis gatavošanas ūdens, izmantojiet to zupās vai mērcēs, jo tajā ir visas izskalotās barības vielas.
Materiāls sagatavots no ārvalstu preses materiāliem.