Kāposti 8

Kāposti ir veselīgāki, ja tie ir viegli tvaicēti, jo tādējādi tajos aktivizējas vielas, kas palīdz regulēt vielmaiņu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Darba devēji intervijās mēdz uzdot kādu āķīgu jautājumu, lai pārbaudītu jūsu emocionālo inteliģenci. Tikai 1% cilvēku atbild pareizi
Veselam
Ko nedrīkst ēst no rīta: 8 ēdieni, kurus nevajadzētu ēst tukšā dūšā
Veselam
Nosaukts pats veselīgākais dārzenis. Ja neesi to ēdis gadiem ilgi, noteikti neesi vienīgais 1
Lasīt citas ziņas

Jāatceras gan, ka visiem dārzeņiem augstāka temperatūra, ilgāks gatavošanas laiks un lielāks ūdens daudzums izraisa vairāk barības vielu zudumu, tāpēc gatavojot jācenšas nepārspīlēt. Ūdenī šķīstošie vitamīni (C un daudzi B vitamīni) ir visnestabilākās uzturvielas, gatavojot ēdienu, jo tie izskalojas no dārzeņiem gatavošanas ūdenī. Tāpēc izvairieties no to mērcēšanas ūdenī, gatavošanas laikā izmantojiet vismazāko iespējamo ūdens daudzumu un izmantojiet, piemēram, tvaicēšanu vai grilēšanu. Turklāt, ja jums ir palicis gatavošanas ūdens, izmantojiet to zupās vai mērcēs, jo tajā ir visas izskalotās barības vielas.

Materiāls sagatavots no ārvalstu preses materiāliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.