Burkāni 8

Vārīti burkāni satur vairāk beta karotīna nekā neapstrādāti burkāni. Tā ir viela, ko sauc par karotinoīdu, ko organisms pārvērš par A vitamīnu. Šis taukos šķīstošais vitamīns veicina kaulu augšanu, uzlabo redzi un imūnsistēmu.

Reklāma
Reklāma
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Burkānu vārīšana ar mizu vairāk nekā divas reizes palielina to antioksidanta spēku. Tiesa gan, burkānus vajadzētu novārīt veselus, jo tas neļauj vērtīgajām uzturvielām “izplūst” ārā. Izvairieties no burkānu cepšanas, jo ir konstatēts, ka tas samazina karotinoīdu daudzumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.