Burkāni 8

Vārīti burkāni satur vairāk beta karotīna nekā neapstrādāti burkāni. Tā ir viela, ko sauc par karotinoīdu, ko organisms pārvērš par A vitamīnu. Šis taukos šķīstošais vitamīns veicina kaulu augšanu, uzlabo redzi un imūnsistēmu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Viss, ko kādreiz gribējies uzzināt par vagīnu… Bet kautrējies pavaicāt pat “gūglei”?
TV24
Ziemeļkorejieši frontē vienu lietu mācās patiešām ātri. Bet tā nav kaujas komunikācija
6 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu ēst tukšā dūšā. Kādu kaitējumu tie var nodarīt veselībai?
Lasīt citas ziņas

Burkānu vārīšana ar mizu vairāk nekā divas reizes palielina to antioksidanta spēku. Tiesa gan, burkānus vajadzētu novārīt veselus, jo tas neļauj vērtīgajām uzturvielām “izplūst” ārā. Izvairieties no burkānu cepšanas, jo ir konstatēts, ka tas samazina karotinoīdu daudzumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.