Tomāti 8

Gatavošana, izmantojot jebkuru metodi, ievērojami palielina antioksidanta likopēna saturu tomātos. Likopēns ir saistīts ar mazāku risku saslimt ar dažādām hroniskām slimībām, tostarp sirds slimībām un vēzi. Šis palielinātais likopēna daudzums rodas no siltuma, kas palīdz nojaukt biezās šūnu sienas, kas aiztur vairākas svarīgas uzturvielas.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
TV24
Laiks uzzināt atbildi uz šo visiem interesējošo jautājumu! Cik vidēji pelna “Bolt Food” kurjers? 8
Lasīt citas ziņas

Lai gan, gatavojot tomātus, C vitamīna saturs tajos samazinās par 29%, likopēna saturs 30 minūšu laikā pēc gatavošanas palielinājās par vairāk nekā 50%.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.