Tomāti 8

Gatavošana, izmantojot jebkuru metodi, ievērojami palielina antioksidanta likopēna saturu tomātos. Likopēns ir saistīts ar mazāku risku saslimt ar dažādām hroniskām slimībām, tostarp sirds slimībām un vēzi. Šis palielinātais likopēna daudzums rodas no siltuma, kas palīdz nojaukt biezās šūnu sienas, kas aiztur vairākas svarīgas uzturvielas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Lai gan, gatavojot tomātus, C vitamīna saturs tajos samazinās par 29%, likopēna saturs 30 minūšu laikā pēc gatavošanas palielinājās par vairāk nekā 50%.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.