Spināti 8

Spināti ir bagāti ar barības vielām, tostarp dzelzi, magniju, kalciju un cinku. Tomēr šīs uzturvielas vieglāk uzsūcas, kad spināti tiek pagatavoti. Tas ir tāpēc, ka spināti ir pildīti ar skābeņskābi (savienojumu, kas atrodams daudzos augos), kas bloķē dzelzs un kalcija uzsūkšanos. Spinātu karsēšana atbrīvo saistīto kalciju, padarot to organismam pieejamāku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Pētījumi liecina, ka spinātu tvaicēšana saglabā folātu (B9) līmeni, kas var samazināt noteiktu veidu vēža risku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.