Spināti 8

Spināti ir bagāti ar barības vielām, tostarp dzelzi, magniju, kalciju un cinku. Tomēr šīs uzturvielas vieglāk uzsūcas, kad spināti tiek pagatavoti. Tas ir tāpēc, ka spināti ir pildīti ar skābeņskābi (savienojumu, kas atrodams daudzos augos), kas bloķē dzelzs un kalcija uzsūkšanos. Spinātu karsēšana atbrīvo saistīto kalciju, padarot to organismam pieejamāku.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Pētījumi liecina, ka spinātu tvaicēšana saglabā folātu (B9) līmeni, kas var samazināt noteiktu veidu vēža risku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.