Stenda “Austrumu garšas” saimnieks Andrejs Karvackis (no kreisās) un eksperts Gatis Vilciņš piedāvā apmeklētājiem uzbeku garšvielu maisījumus, ko var pagatavot 2000 variācijās.
Stenda “Austrumu garšas” saimnieks Andrejs Karvackis (no kreisās) un eksperts Gatis Vilciņš piedāvā apmeklētājiem uzbeku garšvielu maisījumus, ko var pagatavot 2000 variācijās.
Foto – Karīna Miezāja

Rīgas Centrāltirgu vilina Austrumu garšas 0

Rīgas Centrāltirgus gaļas paviljonā atklāts “Austrumu garšas” stends, kur plašā izvēlē pieejamas Uzbekistānas garšvielas.

Reklāma
Reklāma
“Pēc šādas izrunāšanās vairs neaicinās uz “Rīta Panorāmu”!” Soctīklos uzslavē sociologa drosmi “ielekt acīs” birokrātijai 22
Dārzs
9 maģiski augi, kas mājās piesaista naudu un veiksmi
Kokteilis
Zvaigznes smaida: kurām 4 zodiaka zīmēm šonedēļ vēl uzspīdēs negaidīta veiksme?
Lasīt citas ziņas

“Austrumu garšas” saimnieks Andrejs Karvackis atklāj, ka ilgu laiku dzīvojis Baltkrievijā, kur plaši bija pieejamas garšvielas no Uzbekistānas, un tur arī radusies ideja atvērt līdzīgu tirdzniecības vietu Rīgā. 90 veidu garšvielas un 13 garš­vielu maisījumi – šāds ir piedāvājums “Austrumu garšas” stendā. Sumaha, zira, sedans, safrāns, melnās sinepes – tās ir tikai dažas no garšvielu piedāvājuma. Andrejs Karvackis atklāj, ka viņš kopā ar palīgu – garšvielu ekspertu Gati Vilciņu – var izveidot aptuveni 2000 garšvielu variāciju. Dažādi garšvielu maisījumi pieejami gan gaļas ēdieniem – plovam, šašlikam, cālim, gan zupām un dārzeņiem. Saimnieks lepojas, ka stendā var pagatavot 11 veidu masala garšvielu maisījumus. Iecienīta ir sumaha – to lieto gaļas ēdienu pagatavošanai. Lielākoties preces ievesta no Uzbekijas, kas ir galvenā garšvielu piegādātāja. Līdztekus garšvielām ir žāvētu augļu un ogu stends, kurā izvēle ir ļoti plaša. A. Karvackis atzīst, ka pašmāju patērētājiem vēl ļoti daudz jāmācās daudzveidīgo garšvielu izmantošanā maltīšu pagatavošanai un tāpēc televīzijā būs īpašs raidījumu cikls par šo tēmu. Saimnieks savā stendā ir ļoti pretimnākošs un neliedz padomus, kā labāk pagatavot ikdienas vai svētku maltīti, izmantojot Austrumu garšas īpatnības.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.