Stenda “Austrumu garšas” saimnieks Andrejs Karvackis (no kreisās) un eksperts Gatis Vilciņš piedāvā apmeklētājiem uzbeku garšvielu maisījumus, ko var pagatavot 2000 variācijās.
Stenda “Austrumu garšas” saimnieks Andrejs Karvackis (no kreisās) un eksperts Gatis Vilciņš piedāvā apmeklētājiem uzbeku garšvielu maisījumus, ko var pagatavot 2000 variācijās.
Foto – Karīna Miezāja

Rīgas Centrāltirgu vilina Austrumu garšas 0

Rīgas Centrāltirgus gaļas paviljonā atklāts “Austrumu garšas” stends, kur plašā izvēlē pieejamas Uzbekistānas garšvielas.

Reklāma
Reklāma
Īstie draugi ir ierakstīti zvaigznēs! Kurš pēc zodiaka zīmes ir tavs īstais draugs un kurš – viltus draugs?
Veselam
20 bīstami pārtikas produkti, no kuriem noteikti jāizvairās 20
“Brālīti, vecāku ieskatā, “noārstēja” līdz nāvei” – homeopāts Edgars Mednis dalās ar krasi atšķirīgu viedokli par difterijas skarto ģimeni 254
Lasīt citas ziņas

“Austrumu garšas” saimnieks Andrejs Karvackis atklāj, ka ilgu laiku dzīvojis Baltkrievijā, kur plaši bija pieejamas garšvielas no Uzbekistānas, un tur arī radusies ideja atvērt līdzīgu tirdzniecības vietu Rīgā. 90 veidu garšvielas un 13 garš­vielu maisījumi – šāds ir piedāvājums “Austrumu garšas” stendā. Sumaha, zira, sedans, safrāns, melnās sinepes – tās ir tikai dažas no garšvielu piedāvājuma. Andrejs Karvackis atklāj, ka viņš kopā ar palīgu – garšvielu ekspertu Gati Vilciņu – var izveidot aptuveni 2000 garšvielu variāciju. Dažādi garšvielu maisījumi pieejami gan gaļas ēdieniem – plovam, šašlikam, cālim, gan zupām un dārzeņiem. Saimnieks lepojas, ka stendā var pagatavot 11 veidu masala garšvielu maisījumus. Iecienīta ir sumaha – to lieto gaļas ēdienu pagatavošanai. Lielākoties preces ievesta no Uzbekijas, kas ir galvenā garšvielu piegādātāja. Līdztekus garšvielām ir žāvētu augļu un ogu stends, kurā izvēle ir ļoti plaša. A. Karvackis atzīst, ka pašmāju patērētājiem vēl ļoti daudz jāmācās daudzveidīgo garšvielu izmantošanā maltīšu pagatavošanai un tāpēc televīzijā būs īpašs raidījumu cikls par šo tēmu. Saimnieks savā stendā ir ļoti pretimnākošs un neliedz padomus, kā labāk pagatavot ikdienas vai svētku maltīti, izmantojot Austrumu garšas īpatnības.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.