Rīgas Centrāltirgu vilina Austrumu garšas 0
Rīgas Centrāltirgus gaļas paviljonā atklāts “Austrumu garšas” stends, kur plašā izvēlē pieejamas Uzbekistānas garšvielas.
“Austrumu garšas” saimnieks Andrejs Karvackis atklāj, ka ilgu laiku dzīvojis Baltkrievijā, kur plaši bija pieejamas garšvielas no Uzbekistānas, un tur arī radusies ideja atvērt līdzīgu tirdzniecības vietu Rīgā. 90 veidu garšvielas un 13 garšvielu maisījumi – šāds ir piedāvājums “Austrumu garšas” stendā. Sumaha, zira, sedans, safrāns, melnās sinepes – tās ir tikai dažas no garšvielu piedāvājuma. Andrejs Karvackis atklāj, ka viņš kopā ar palīgu – garšvielu ekspertu Gati Vilciņu – var izveidot aptuveni 2000 garšvielu variāciju. Dažādi garšvielu maisījumi pieejami gan gaļas ēdieniem – plovam, šašlikam, cālim, gan zupām un dārzeņiem. Saimnieks lepojas, ka stendā var pagatavot 11 veidu masala garšvielu maisījumus. Iecienīta ir sumaha – to lieto gaļas ēdienu pagatavošanai. Lielākoties preces ievesta no Uzbekijas, kas ir galvenā garšvielu piegādātāja. Līdztekus garšvielām ir žāvētu augļu un ogu stends, kurā izvēle ir ļoti plaša. A. Karvackis atzīst, ka pašmāju patērētājiem vēl ļoti daudz jāmācās daudzveidīgo garšvielu izmantošanā maltīšu pagatavošanai un tāpēc televīzijā būs īpašs raidījumu cikls par šo tēmu. Saimnieks savā stendā ir ļoti pretimnākošs un neliedz padomus, kā labāk pagatavot ikdienas vai svētku maltīti, izmantojot Austrumu garšas īpatnības.