Foto – Karīna Miezāja

Rīgas Centrāltirgus jaunums – “Pelmeņu stūrītis” 1

Rīgas Centrāltirgus dārzeņu paviljonā durvis vēris jauns sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums – “Pelmeņu stūrītis”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
RAKSTA REDAKTORS
FOTO. “Gribēju būt mīlēta, bet tiku pazemota, izmantota, sista.” Kāpēc piecdesmitgadīgā politiķe uzķērās jeb izglītotās, bagātās arī raud
Lasīt citas ziņas

Gluži kā mājās gatavoti pelmeņi un vareņiki, kas ir roku darbs, – tā par jauno konceptu stāsta viens no idejas autoriem pavārs Aleksandrs Sviridenko, kurš kopā ar brālēnu Jevgeņiju Sorokinu šo ideju realizējis dzīvē. Ikdienas darbā viņiem palīdz arī vecmāmiņa Valentīna Sorokina, kuras gardās receptes tiek īstenotas mazajā ēstuvītē. Aleksandrs stāsta, ka šobrīd tiek gatavoti trīs veidu pelmeņi – ar cūkas/liellopu gaļu, vistu un sieru, kā arī trīs veidu vareņiki – ar kartupeļiem, biezpienu un ķiršiem. Jau tuvākajā laikā sortimentu paplašinās pelmeņi ar zivīm, tiek domāts arī par jēra gaļas pelmeņiem. Vēl piedāvājumā ir dažādas zupas – skābu kāpostu zupa, borščs, mājas nūdeļu zupa ar vistu. Aleksandrs Sviridenko atklāj, ka pieprasījums pēc viņu gatavotajām maltītēm arvien pieaug – “Pelmeņu stūrīti” jau iecienījuši ne tikai Rīgas Centrāltirgus darbinieki, bet arvien palielinās tūristu skaits. Izrādās, pelmeņus visbiežāk kā maltīti izvēlas ciemiņi no Ķīnas, Vācijas, Spānijas, Polijas un Krievijas. Tieši Ķīnu un Mongoliju var uzskatīt par pelmeņu dzimteni.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.