Trešā diena bērnu gaumē 5
Linda Tunte

Rīta pusē dodamies atvadīties no Peipusa ezera, kurš visiem ļoti iepaticies – sajūta kā pie jūras, bet tomēr ezers, kurā jābrien krietni dziļi, lai varētu nopeldēties.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Lai gan pusaudži šoreiz ir bijuši pacietīgi un arī dabas objekti viņus priecēja, trešā diena tomēr tiek vairāk plānota viņu gaumē. Dodamies uz Tartu. Pa ceļam gan vēl apmeklējam Sīpolu ceļu.

Kallastes sīpolu un zivju gadatirgus notiek jau vairāk nekā desmit gadu. Tas ir kļuvis par vienu no lielākajiem reģiona tradicionālajiem vasaras nobeiguma pasākumiem. Kallastē pulcējas cilvēki no visiem Igaunijas nostūriem un arī no kaimiņvalstīm. Pārdevēji tirgo dažādas preces, taču nemainīgs ir palicis viens – slavenais Peipsivēres sīpols. Peipsivēres sīpols šeit dzīvojošajiem ir nesis peļņu gadu no gada, tas tiek audzēts īpašās augstās dobēs un augustā un septembrī piedāvāts pircējiem skaistos grozos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Te ne tikai nopērkam perfekti savītas sīpolu virtenes ziemai, bet arī nobaudām neticami gardu sīpolu zupu, kura pēkšņi iegaršojas pat tiem, kas ikdienā uz vārītiem sīpoliem pat paskatīties nespēj. Vietējā beķerejā nopērkam bulciņas un sīpolu maizi. Te nav lēti (garā sīpolu virtene maksāja 20 eiro, viena bulciņa – 3 eiro), taču atmosfēra ir lieliska! Ir vērts iegriezties.

Tālākās izklaides bērnu gaumē – pusdienas “McDonalds” un vairākas stundas zinātnes centrā “AHHAA”, kas droši vien plašākus komentārus neprasa. Esam tur jau vairākkārt bijuši arī mēs, taču allaž ar prieku atgriežamies, jo tur patiešām ir ko darīt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.