Foto – Indulis Burka

Ceļam galdā medījuma gaļu. Stirnas aknu pastēte 0

Sastāvdaļas
• stirnas aknas
• divi vidēja lieluma burkāni
• 250 g sviesta
• pāris ziemas ķiploka daiviņu
• šķipsniņa piparu
• sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma
Krievija pārgājusi uz nāvējošāku kara taktiku. Tas rada reālu draudu NATO 74
Kokteilis
8 latviešiem pilnīgi normāli ieradumi, kas ārzemniekiem šķiet dīvaini. Tēja un medus ārstē visas kaites! 29
Kokteilis
“Mans ideāls! Mēs precamies.” Magone izraudzījusies jaunu kavalieri
Lasīt citas ziņas

Aknas sagriež šķēlēs un apcep uz pannas. Liek katlā kopā ar burkāniem un vāra gatavas. Vēl karstas kopā ar ķiplokiem un sviestu liek blenderī. Pielej aptuveni pusotra kausiņa buljona, kurā aknas vārījās, un visu sasmalcina. Jo ilgāk aknas blendēs, jo smalkāka un gaisīgāka būs pastēte. Kad pastēte gatava, to pilda bļodiņās un noliek vēsumā atdzist. Pat izņemta no ledusskapja, tā ir vijīga un viegli smērējama uz maizes. Var pasniegt ar tikko apbrūninātiem grauzdiņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.