Foto – Indulis Burka

Ceļam galdā medījuma gaļu. Stirnas aknu pastēte 0

Sastāvdaļas
• stirnas aknas
• divi vidēja lieluma burkāni
• 250 g sviesta
• pāris ziemas ķiploka daiviņu
• šķipsniņa piparu
• sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Aknas sagriež šķēlēs un apcep uz pannas. Liek katlā kopā ar burkāniem un vāra gatavas. Vēl karstas kopā ar ķiplokiem un sviestu liek blenderī. Pielej aptuveni pusotra kausiņa buljona, kurā aknas vārījās, un visu sasmalcina. Jo ilgāk aknas blendēs, jo smalkāka un gaisīgāka būs pastēte. Kad pastēte gatava, to pilda bļodiņās un noliek vēsumā atdzist. Pat izņemta no ledusskapja, tā ir vijīga un viegli smērējama uz maizes. Var pasniegt ar tikko apbrūninātiem grauzdiņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.