Čebureki ar gaļu – ļoti garda kraukšķīga mīkla 0

Sastāvdaļas mīklai – 8 glāzes miltu, 3 glāzes ūdens, 2 tējkarotes sāls, 2 tējkarotes cukura, 150 ml augu eļļas, ēdamkarote šņabja.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
Latvijā dzimušās Annas meita šokēja pasauli: viņa bija sešgadīga bārene vai pieaugusi sieviete, kura izlikās par bērnu?
Lasīt citas ziņas

Šai mīklai nedrīkst pievienot olas, jo no tām mīkla sanāk cieta.

Miltus izsijā lielā bļodā.

Ūdenī izšķīdina sāli un cukuru.

Miltos izveido atverīti, tur ielej ūdens šķīdumu, šņabi, augu eļļu. Mīklu rūpīgi samaisa, ietin pārtikas plēvē un atstāj uz stundu istabas temperatūrā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu. Derēs gan liellopa, gan aitas gaļa, var abus gaļas veidus samaisīt kopā.

Mīklu izveltnē ne biezāku kā 3 mm. Ar šķīvja palīdzību izgriež apli 15–20 cm diametrā.

Mīklas ripai uzliek gaļas pildījumu un pārloka mīklu uz pusēm. Malas ļoti rūpīgi aiztaisa ciet, lai pildījums neizlien laukā.

Čeburekus apcep uz pannas lielā eļļas daudzumā.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.