Čebureki ar gaļu – ļoti garda kraukšķīga mīkla 0
Sastāvdaļas mīklai – 8 glāzes miltu, 3 glāzes ūdens, 2 tējkarotes sāls, 2 tējkarotes cukura, 150 ml augu eļļas, ēdamkarote šņabja.
Pagatavošana.
Šai mīklai nedrīkst pievienot olas, jo no tām mīkla sanāk cieta.
Miltus izsijā lielā bļodā.
Ūdenī izšķīdina sāli un cukuru.
Miltos izveido atverīti, tur ielej ūdens šķīdumu, šņabi, augu eļļu. Mīklu rūpīgi samaisa, ietin pārtikas plēvē un atstāj uz stundu istabas temperatūrā.
Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu. Derēs gan liellopa, gan aitas gaļa, var abus gaļas veidus samaisīt kopā.
Mīklu izveltnē ne biezāku kā 3 mm. Ar šķīvja palīdzību izgriež apli 15–20 cm diametrā.
Mīklas ripai uzliek gaļas pildījumu un pārloka mīklu uz pusēm. Malas ļoti rūpīgi aiztaisa ciet, lai pildījums neizlien laukā.
Čeburekus apcep uz pannas lielā eļļas daudzumā.
Labu apetīti!