Caurulīšmakaroni ar zaļumiem un fetu 14
Autore: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas (4 personām) –
• 350 g “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
• 300 g sarkano plūmju tomātu
• 250 g dzelteno plūmju tomātu
• 140 g fetas siera
• sauja rukolas
• šķipsna sāls
Spinātu pesto
• 60 g spinātu lapiņu
• 20 g rīvēta siera
• 50 g ciedru riekstu (pīniju)
• 70 ml pirmā spieduma olīveļļas
• 1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana.
Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, liek pastu un vāra aptuveni septiņas minūtes, līdz pasta sasniedz al dente kondīciju. Nolej ūdeni. Pagatavo pesto, sablendējot visas sastāvdaļas. Karstai pastai pievieno pesto un samaisa. Pieber šķēlītes sagrieztus plūmju tomātus, rukolu un samaisa. Liek šķīvjos un uzbārsta fetas sieru. Pasniedz karstu
Recepti piedāvā: Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore