Anda Krauze
Anda Krauze
Anda Krauze

Cālis “Levengi” Kaukāza gaumē 0

Cālis “Levengi”

SASTĀVDAĻAS Cālis, aliču vai cita skāba sula, pipari, sāls. Pildījumam: vidēji liels sīpols, 50 – 60 g grieķu riekstu, kaltēts kizils (vai garšviela “Sumah”), svaigas piparmētras, kinza, dilles, saldais krējums. Piedevām: kartupeļi vai rīsi, marinēti gurķi, svaigi dārzeņi, zaļumi.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Cāli iztīra, nomazgā, ieberzē ar pipariem un sāli, apslaka ar aliču vai kādu citu skābu sulu, atstāj marinēties. Pa to laiku gatavo pildījumu. Gaļas mašīnā samaļ sīpolu, grieķu riekstus, pievieno kaltētu kizilu (var aizstāt ar “Sumah” garšvielu), aromātam – svaigas piparmētru lapiņas, kinzu un dilles. Pielej nedaudz saldā krējuma, visu sajauc un pilda cālī. Ietin folijā un 30 min cep cepeškrāsnī. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem, pievienojot marinētus gurķīšus, svaigus dārzeņus un zaļumus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.