Cāļa filejas salāti ar paipalu olām un aveņu medus – Dižonas sinepju majonēzi 0
Sastāvdaļas: (četrām personām) Salātiem: 200 g vistas filejas, 200 g kartupeļu, 50 g marinētu gurķu, 50 g svaigu gurķu, 8 paipalu olas, 8 ķiršu tomāti, 12 kartupeļu čipsi, zaļumi. Mērcei: 300 g majonēzes, 30 g aveņu medus, 1 ēd. k. baltvīna etiķa, 50 g Dižonas sinepju, sāls, cukurs, pipari.
Kā gatavot?
Vistas fileju vāra 55 oC vienu stundu, tad uzgrilē. Paipalu olas vāra 2 min. Vārītus kartupeļus, vistas fileju un gurķus sagriež sīkos kubiņos, sajauc ar mērci. Tomātus un paipalu olas griež uz pusēm. Uz šķīvja kārto čipsus, uz tiem salātus. Apkārt liek olas un ķiršu tomātus, dekorē ar zaļumiem.
Gatavpka restorāna “Burkāns”” šefpavārs Andris Rūmītis
Recepte no krodziņa “Folkklubs Ala Pagrabs” Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta