Foto – Shutterstock

Čaklās saimnieces Inas Frīdbergas meloņu kūka 0

Biskvīta pamatne top šādi: 3 olām pieber 3 ēd. k. cukura, vaniļu un saputo stingrās putās. Pieber 3 ēd. k. miltu un uzmanīgi samaisa. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Krēmam ņem 1,5 glāzes sablendētu meloņu (vai arbūzu), 25 g želatīna, 500 ml saldā krējuma. Ja melones nav pārāk saldas, sablendētajai putriņai pieber cukuru un pēc garšas citronskābi. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļu. Meloņu putriņai pievieno izkausētu želatīnu un visu rūpīgi iemaisa saputotajā krējumā. Formu izklāj ar pārtikas plēvi, apakšā ieber kubiņos sagrieztus melones gabaliņus. Virsū lej krēmu, nolīdzina. Visu noslēdz ar biskvīta kārtu, ko viegli piepresē. Pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 4 stundām ieliek ledusskapī. Pirms mielošanās noņem pārklāto plēvi un kūku uzmanīgi izgāž uz paplātes. Griež gabaliņos un mielojas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.