Foto – Shutterstock

Čaklās saimnieces Inas Frīdbergas meloņu kūka 0

Biskvīta pamatne top šādi: 3 olām pieber 3 ēd. k. cukura, vaniļu un saputo stingrās putās. Pieber 3 ēd. k. miltu un uzmanīgi samaisa. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Krēmam ņem 1,5 glāzes sablendētu meloņu (vai arbūzu), 25 g želatīna, 500 ml saldā krējuma. Ja melones nav pārāk saldas, sablendētajai putriņai pieber cukuru un pēc garšas citronskābi. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļu. Meloņu putriņai pievieno izkausētu želatīnu un visu rūpīgi iemaisa saputotajā krējumā. Formu izklāj ar pārtikas plēvi, apakšā ieber kubiņos sagrieztus melones gabaliņus. Virsū lej krēmu, nolīdzina. Visu noslēdz ar biskvīta kārtu, ko viegli piepresē. Pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 4 stundām ieliek ledusskapī. Pirms mielošanās noņem pārklāto plēvi un kūku uzmanīgi izgāž uz paplātes. Griež gabaliņos un mielojas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.