Foto: Pexels

Lauva 0

Sauli bieži attēloja un attēlo kā spīdekli ar gariem, krēpēm līdzīgiem stariem. Runājot par Lauvas nozīmi, Roberts Hjutons Brauns raksta, ka 21. jūnijā, kad Saule atrodas vasaras saulgriežos, Lauvas zvaigznājs, kurš atrodas Saulei priekša, it kā ved to un palīdz tai ar savam ķepām pacelies augšup pa Zodiaka loku. Šī izdomātā saikne starp zvaigznāju un spīdekļa atgriešanos sava varas un slavas vieta – Debesu Loka virsotne – bija pietiekams iemesls, lai senas tautas tik ļoti pielūgtu Lauvas zvaigznāju.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Prognozē, ka nomirs teju 40 miljoni cilvēku: pasaules iedzīvotāju veselību apdraud jauna krīze
Veselam
Dzērieni, kas pazemina holesterīna līmeni – pareizo dzērienu izvēle var būtiski to ietekmēt
Kokteilis
Par ko sapņo dažādu zodiaka zīmju pārstāvji, un kā realizē savus sapņus? Vēži nespēj dzīvot bez sapņiem, bet zivis sapņo atrauti no realitātes
Lasīt citas ziņas
Lauva godināts gan austrumu, gan rietumu puslodē un to darījuši kā ēģiptieši, tā meksikāņi… Arī Britānijas Augstākais Druīds tika attēlots kā lauva. Šumeri šo zvaigznāju jau pazinuši pirms pieciem tūkstošiem gadu, bet antīkais mīts saista to ar lauvu, kurš nogalināja Hēraklu. Zvaigžņu izvietojums zvaigznājā tik tiešām atgādina gulošu lauvu. Tā “galvu” nereti mēdz dēvēt par “Sirpi”.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.