Foto – Anda Krauze

Burrata siers ar aveņu vinegretu. Recepti iesaka šefpavārs Kristaps Žilinskis 0

Sastāvdaļas – tomāti, burrata siers, avenes, lapu salāti, mandeļu skaidas, aveņu etiķis, olīveļļa, cukurs, pipari, sāls.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
Lasīt citas ziņas

Gatavošana.
Tomātus sagriež lielos gabalos, apber ar sāli, pipariem, uzlej olīveļļu, lai iemarinētos.
Aveņu vinegretam – svaigās avenes (100 g) sablendē ar sāli, pipariem un cukuru, pievieno aveņu etiķi. Kad masa kļūst vienmērīga, lēnām pielej olīveļļu un uzkuļ.
Mandeļu skaidiņas apgrauzdē un sasmalcina.
Lapu salātus iemarinē ar sāli, pipariem, pārlej ar olīveļļu. Uz salātiem uzliek burrata sieru, to pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un pārlej ar aveņu vinegretu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.