Burkānu sāļie kēksiņi.
Burkānu sāļie kēksiņi.
Foto: Shutterstock

Burkānu sāļie kēksiņi ar sieru. Mīkla bez miltiem! 3

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

No burkāniem var pagatavot visdažādākos ēdienus – tiem nav noteikti jābūt salātiem vai sautējumam. Vai zināji, ka oranžajiem kraukšķiem var uzcept ļoti garšīgus sāļos kēksiņus?

Burkānu sāļie kēksi

Sastāvdaļas:

• 3 vidēji burkāni
• 100 g konservētu zaļo zirnīšu
• 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
• puspaprika
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 120 g siera
• 6 olas
• pustējkarote maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā.

2. Papriku smalki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem.

3. Masu pilda kēksu silikona veidnēs līdz 2/3 tilpuma.

4. Ar putojamo slotiņu bļodā sakuļ olas, pieber sāli un melnos piparus.

5. Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru.

6. Cep cepeškrāsnī 190 °C 15–20 minūtes, līdz kēksi zeltaini brūni.

7. Atdzesē un izņem no veidnēm. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Šo kēksu mīklai nav izmantoti milti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.