Burkānu sāļie kēksiņi ar sieru. Mīkla bez miltiem! 3
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
No burkāniem var pagatavot visdažādākos ēdienus – tiem nav noteikti jābūt salātiem vai sautējumam. Vai zināji, ka oranžajiem kraukšķiem var uzcept ļoti garšīgus sāļos kēksiņus?
Burkānu sāļie kēksi
Sastāvdaļas:
• 3 vidēji burkāni
• 100 g konservētu zaļo zirnīšu
• 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
• puspaprika
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 120 g siera
• 6 olas
• pustējkarote maltu melno piparu
• pustējkarote sāls
Pagatavošana:
1. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā.
2. Papriku smalki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem.
3. Masu pilda kēksu silikona veidnēs līdz 2/3 tilpuma.
4. Ar putojamo slotiņu bļodā sakuļ olas, pieber sāli un melnos piparus.
5. Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru.
6. Cep cepeškrāsnī 190 °C 15–20 minūtes, līdz kēksi zeltaini brūni.
7. Atdzesē un izņem no veidnēm. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.
Šo kēksu mīklai nav izmantoti milti!