Burkānu salāti ar grauzdētu sezamu. Vienkārši un gardi 0
Sastāvdaļas – • 6 vidēji burkāni
• 3 ēdamkarotes sezama sēkliņu
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 1,5 tējkarotes brūnā cukura
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Burkānus sarīvē salmiņos.
Sezama sēkliņas apgrauzdē uz pannas, līdz tās kļūst viegli brūnas.
Atsevišķā bļodiņā sajauc citrona sulu, sāli, maltus melnos piparus un brūno cukuru (salāti būs vēl aromātiskāki, ja brūnā cukura vietā pievienos ēdamkaroti kļavu sīrupa).
Burkāniem uzlej šo mērci, pieber sezama sēkliņas un rūpīgi samaisa.
Ideāli salāti pie zivju ēdieniem.