Foto – Aija Geida

Burkānu sacepums ar sviesta pupiņām 0

Sastāvdaļas
• 500 g burkānu
• 300 g sviesta pupiņu
• 3 olas
• 100 g Holandes siera
• 200 ml piena
• 150 ml saldā krējuma
• 2 ķiploka daiviņas
• liels sīpols
• ½ tējkarotes sāls
• naža gals maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Burkānus novāra un sagriež salmiņos. Sviesta pupiņas novāra sālsūdenī, nokāš un apcep uz pannas. Sīpolu sakapā un apcep. Ķiploka daiviņas sīki sasmalcina.

Gatavo mērci. Katliņā ielej pienu un saldo krējumu, uzvāra, pievieno apceptos sīpolus un sakapātās ķiploka daiviņas. Sajauc, atdzesē un pievieno rīvētu sieru un olas, vēlreiz samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepamo veidni ieziež ar taukvielu un liek kārtām burkānus, sviesta pupiņas un nedaudz krējuma un siera mērces, pēc tam atkal burkānus, pupiņas un mērci, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas. Uzlej mērci un cep +150…+160 °C aptuveni 40–50 minūtes, līdz sacepums ir zeltaini brūns. Pasniedz ar rīsiem un svaigiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.