Burkānu kūka no restorāna “Laivas” receptēm 0
.(6 personām)
• Glāze saldā krējuma
• 2 glāzes eļļas
• 3 glāzes cukura
• 6 olas
• 1,5 glāzes mandeļu skaidiņu
• 5 glāzes rozīņu
• 4,5 glāzes burkānu
• 3 glāzes kviešu miltu
• 1 tējkarote cepamā pulvera
• 1 tējkarote kanēļa
• 1,5 tējkarotes sāls
• Citrona miziņa
• Apelsīnu miziņa
• 2,5 tējkarotes sodas
• 1 ēdamkarote citrona sulas
Vienā bļodā sajauc eļļu, cukuru un olas, otrā – mandeļu skaidiņas, rozīnes un sarīvētus burkānus, bet trešajā – miltus, cepamo pulveri, kanēli, sāli, sarīvētas citrona un apelsīna miziņas.
Bļodas uz divām stundām ieliek ledusskapī. Pēc tam iecilājot visu samaisa un izklāj uz paplātēm plānā kārtiņā. Cep krāsnī +180 °C, līdz plāksnes kļuvušas zeltaini brūnas. Kad tās atdzisušas, pilda ar saputotu putukrējumu un kārto citu virs citas.
Burkānu kūku rotā ar sezonas ogām, rīvētu šokolādi vai citiem labumiem, kas pašiem garšo. Pasniedz ar blendētām zemenēm, kam pievienots cukurs.
Recepte no restorāna “Laivas” šefpavāra Jāņa Eislera