Burkānu krēmzupa ar apelsīnu sulu 0
Sastāvdaļas – 30 g sviesta, 1 sīpols, 500 g burkānu, 500 ml vistas buljona vai ūdens, 100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, šķipsniņa muskatrieksta, sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošana.
Burkānus notīra, sagriež palielās ripiņās un novāra.
Katliņā ar biezu apakšu izkausē sviestu, pievieno smalki sagrieztu sīpolu. Nedaudz apcep.
Pēc tam pievieno burkānus un visu pārlej ar buljonu vai ūdeni.
Vāra, kamēr uzmet burbuli, tad pielej apelsīnu sulu un visu vāra vēl 10 minūtes.
Zupu sablenderē, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Zupu vēlreiz uzvāra, samaisa un noņem no uguns.
Pasniedz ar krējumu, saldo krējumu vai dabīgo jogurtu.
Labu apetīti!