Foto – Anda Krauze

Burkānu kēksiņi ar dzērvenēm 0

Sastāvdaļas
• 250 g rīvētu burkānu
• 100 g kaltētu dzērveņu
• 150 g kviešu miltu
• ½ citrona sula un miziņa
• 175 g brūnā cukura
• 50 g rapšu eļļas
• 2 olas
• 2 g cepamā pulvera
• 2 g sodas
• 3 g kanēļa
• 1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma
• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Burkānus sarīvē uz smalkas rīves, sajauc ar eļļu, citrona sulu un miziņu, pievieno arī dzērvenes. Olas puto ar brūno cukuru, līdz iegūst gaisīgu masu. Miltus sajauc ar sodu, cepamo pulveri un piparkūku garšvielu maisījumu. Lai to pagatavotu, vajag 8 g melno piparu, 8 g smaržīgo piparu, 8 g krustnagliņu, 10 g malta ingvera, 10 g malta kanēļa un 45 g koriandra. Visu ieliek kafijas dzirnaviņās un samaļ. Uzglabā slēgtā traukā. Šis piparkūku garšvielu daudzums paredzēts 3 kg miltu vai 5,5 kg mīklas. To pievieno piparkūku mīklai, taču var arī biskvītam un kēksam, tādējādi iegūstot Ziemassvētku garšu.

Uzputotās olas sajauc ar burkānu masu, tad pievieno miltus ar garšvielām, sodu un cepamo pulveri. Mīklu lej kēksa formiņās un aptuveni 15 minūtes cep cepeškrāsnī +180 °C. Kad kēksi atdzisuši, glazē ar siera un baltās šokolādes masu. Lai to pagatavotu, izkausē balto šokolādi, tajā iejauc svaigo sieru (Rasa, Kārums vai citu) attiecībā 1:2 un sablendē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.