Foto – Marta Purmale

Burkānu kēksiņi 0

Kefīram pievieno mannu un ļauj stundu uzbriest.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus puto ar pusi cukura daudzuma, kamēr veidojas gaiša masa. Sarīvētos burkānus blendē ar atlikušo cukuru. Sablendēto pievieno mannas un kefīra masai, atstāj kādu laiku.

Olas baltumus saputo līdz stingrām putām. Saputotos dzeltenumus pievieno mannai un burkāniem, pieber sodu, miltus un visu kārtīgi sajauc. Pašās beigās iecilā olu baltumus. Liek kēksu formiņās, cep cepeškrāsnī 200 grādos 20–30 minūtes. Dekorē pēc noskaņojuma, piemēram, var uzkaisīt sarīvētus burkānus vai brūno cukuru.

Pavāres piebilde

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšīgi kēksiņi, bet varētu variēt ar miltiem un mannu. Ja neliktu tik daudz mannas, kēksiņi būtu pufīgāki, mazāk stingri, jo manna uzsūc visu šķidrumu.

36,6°C konsultante DACE GRIBUSTE, restorāna Avalon šefpavāre

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.