Foto no sailusfood.com

Burkānu čatnijs. Ajūrvēdas recepte 0

Sastāvdaļas:

1 liels, rīvēts burkāns

0,5 tējkarotes malta ingvera

1 smalki samalts sīpols

1,5 glāzes jogurta

2 smalki sakapātas paprikas

1,5 tējkarote eļļas

0,5 tējk. sinepju sēklu

0,5 tējk. ķimeņu sēklu

asafoetīda 1/4 tējkarotes

nedaudz karija

sāls pēc garšas

1 tējkarote malta koriandra lapu

1 tējkarote kokosrieksta skaidiņu

Sakuļ jogurtu un noliek malā.

Sarīvē burkānus. Noliek malā.

Traukā uzkarsē eļļu. Pievieno sinepju sēklas, pakarsē. Pievieno ķimeņu sēklas, asafoetīdu, kariju un cep pāris sekundes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pievieno papriku, ingveru un sīpolu. Cep 3 minūtes.

Pievieno kurkumas pulveri un rīvētus burkānus, kokosriekstus, cep 7-8 minūtes. Nepārtraukti maisa, lai nepiedeg. Noņem no uguns un atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Samaisa atdzesēto burkānu masu ar sāli un jogurtu. Pasniedz vēsu vai istabas temperatūrā.

Garnē ar koriandra lapām.

Recepte no sailusfood.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.