Burkānu čatnijs. Ajūrvēdas recepte 0
Sastāvdaļas:
1 liels, rīvēts burkāns
0,5 tējkarotes malta ingvera
1 smalki samalts sīpols
1,5 glāzes jogurta
2 smalki sakapātas paprikas
1,5 tējkarote eļļas
0,5 tējk. sinepju sēklu
0,5 tējk. ķimeņu sēklu
asafoetīda 1/4 tējkarotes
nedaudz karija
sāls pēc garšas
1 tējkarote malta koriandra lapu
1 tējkarote kokosrieksta skaidiņu
Sakuļ jogurtu un noliek malā.
Sarīvē burkānus. Noliek malā.
Traukā uzkarsē eļļu. Pievieno sinepju sēklas, pakarsē. Pievieno ķimeņu sēklas, asafoetīdu, kariju un cep pāris sekundes.
Pievieno papriku, ingveru un sīpolu. Cep 3 minūtes.
Pievieno kurkumas pulveri un rīvētus burkānus, kokosriekstus, cep 7-8 minūtes. Nepārtraukti maisa, lai nepiedeg. Noņem no uguns un atdzesē.
Samaisa atdzesēto burkānu masu ar sāli un jogurtu. Pasniedz vēsu vai istabas temperatūrā.
Garnē ar koriandra lapām.
Recepte no sailusfood.com