Foto: Aija Geida

Burkāni ar sezamu un diedzētiem kviešiem 0

Sastāvdaļas
• 4 sulīgi burkāni
• 4 ēdamkarotes diedzētu kviešu graudu
• 2,5 ēdamkarotes sezama sēklu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• Ēdamkarote citrona sulas
• Tējkarote brūnā cukura
• Ēdamkarote kvalitatīvas olīveļļas
• Šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
Burkānus sarīvē salmiņos. Uz pannas apgrauzdē sezama sēklas. Citrona sulu sajauc ar brūno cukuru, līdz tas izkūst, pievieno olīveļļu un sāli. Mērci uzlej burkāniem, samaisa. Pievieno sezama sēklas un diedzētos kviešu graudus (tie siltā vietā jādiedzē vien 36 stundas), samaisa un pasniedz kopā ar silto ēdienu. Citrons sader kopā ar sezamu un kviešu graudiem, piešķirot burkānu salātiem izteik­smīgu, piesātinātu garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.