Burgeru receptes piedāvā Jana Duļevska, Armands Simsons un brāļi Šici 0
“Borjomi” piknins Ķīpsalā
Ķīpsalas pludmalē aizvadīts ceturtais vērienīgais “Borjomi” pikniks, kurā pulcējās vairāki simti rīdzinieku un Rīgas viesu. Piknikā ikviens apmeklētājs baudīja uz grila gatavotus burgerus, izmēģināja pludmales sporta spēles, kā arī vienkārši patīkami pavadīja laiku kopā ar ģimeni, draugiem un kolēģiem brīnišķīgā atmosfērā, par kuru rūpējās DJ Toms Grēviņš un Armands Simsons.
“Borjomi” pikniks Rīgā norisinās jau ceturto gadu un ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem un gaidītākajiem un piknikiem pilsētā. Atšķirībā no citās reizēs ierastajiem grilēšanas ēdieniem, šogad tika grilēti burgeri, kuru sastāvā bija ne tikai svaigi grilēta gaļa, bet arī maize, svaigi dārzeņi un dažādas mērces. Ikviens aktīva dzīvesveida cienītājs varēja uzspēlēt pludmales volejbolu, mini futbolu un disku golfu, savukārt tiem, kam sporta spēles nav tik tuvas, vienkārši baudīja lieliskos laikapstākļus Daugavas krastā ar brīnišķīgu panorāmas skatu uz Vecrīgu.
“Liels prieks, par tik lielo apmeklētāju skaitu šī gada “Borjomi” piknikā, jo velējamies apmeklētajiem atklāt jaunas garšas un piedzīvojumus. Šeit valdīja brīnišķīga atmosfēra – lieliska mūzika, aktivitātes, garšīgi burgeri, Borjomi, un pat laikapstākļi bija mums labvēlīgi. Borjomi ir izveidojis lielisku tradīciju, rīkot piknikus pilsētā, lai ikviens pilsētvidē var atpūsties no ikdienas steigas un baudīt dzīvi kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem.” stāsta IDS Borjomi Europe ģenerāldirektors Iraklijs Bokučava.
Piknikā burgeru gatavošanu izmēģināja arī kamaniņu braucēji brāļi Šici, pasākumu un TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska un Armands Simsons. Andris un Juris Šici gatavoja klasisko burgeru, Armands Simsons pagatavoja pikanto čili burgeru, savukārt Jana Duļevska pārsteidza viesus ar veģetāro burgeru ar lasi. Lai rezultāts būtu lielisks, “Grilētāju Brālības” pārstāvis Juris Titovs dalījās profesionālos gaļas un citu produktu grilēšanas noslēpumos.
Juris Titovs, “Grilētāju Brālības” pārstāvis: “Gatavojot burgerus, pats svarīgākais ir laba un kvalitatīva gaļa. Šogad piknikā tika izmantota augstvērtīga “Kitchen Me” liellopa gaļa, kas paredzēta īpaši burgeriem. Lielākā kļūda, kas tiek pieļauta gaļas grilēšanā – izņem gaļu no ledusskapja un liek uzreiz uz grila. Gaļa ir jāizņem aptuveni 20 minūtes ātrāk, jo uzreiz izņemot ārā un uzliekot uz grila, tā kļūst sausa. Burgera gatavošanā ir daudz un dažādas variācijas, var izmantot dažāda veida gaļu, zivis, dažāda veida dārzeņus un mērces – viss atkarīgs no tā, kas labāk garšo, jo pat dažu sastāvdaļu variācija pilnībā var izmainīt burgera garšu.”
Armands Simsons, Jana Duļevska un brāļi Šici ieved jaunas garšas savās burgeru receptēs – tās uzzini nākamajās lapās!