Bumbiņas no mencas – oriģināla un garda uzkoda 0
Sastāvdaļas – 0,5 kg mencas, 0,5–0,6 kg kartupeļu, ēdamkarote sviesta, 1–2 olas, milti panēšanai, sāls, pipari pēc garšas, taukvielas cepšanai.
Pagatavošana.
Mencu novāra, izņem asakas un noņem ādu.
Kartupeļus novāra un samīca biezenī.
Zivs fileju samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Iegūto masu samaisa ar kartupeļu biezeni.
Sviestu izkausē un pievieno masai, olas pievieno masai. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visu rūpīgi samaisa un veido bumbiņas.
Bumbiņas apvārta miltos, viegli piespiežot. Cep taukvielās zeltainas no visām pusēm.
Labu apetīti!